Innocent Smile

Contactpersoon: Mevrouw Veenvliet

 

Stichting Innocent Smile ondersteunt scholen en organisaties voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in ontwikkelingslanden. De stichting heeft als doel om scholen en instituten voor verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden zowel financieel als met advies te ondersteunen. Zij wil daarmee bijdragen aan de verbetering van de leefomstandigheden en opleiding van deze kinderen.

Innocent Smile School

In de North East Region in het district Manipur met de hoofdstad Imphal, ligt het stadje Senapati waar de enige mytyl/tyltylschool van de regio is gevestigd. Deze school heet Innocent Smile.
De North East Region is circa 7,5 keer zo groot als Nederland en is met een 20 km smalle strook aan het Indiase continent verbonden. Het is een gebied met hoge heuvels en lage bergen die de uitlopers van het Himalaya gebergte vormen. Deze geïsoleerde ligging, die als buffer tegen buitenlandse invloeden wordt gebruikt, is de reden dat het Gouvernement van India dit gebied aan zijn lot over laat.

Het project van de stichting Innocent Smile is een combinatie van doelen. Primair moet de mytylschool weer op de rails worden gezet. Daarvoor is vervoer onmisbaar. Daarnaast moeten de hulpmiddelen en het meubilair uitgebreid worden zodat kinderen van verschillende leeftijden daar gebruik van kunnen maken en de school moet self-supporting worden. Dit willen zij bereiken door het realiseren van een commercieel verdienmodel zodat ernaar kan worden gestreefd om de school rond 2019/2020 grotendeels onafhankelijk van buitenlandse donoren te maken. 

SBB wordt hierbij voor de volgende onderdelen om hulp gevraagd:

  • Uitbreiding van de school met 1 klaslokaal, later in het jaar een 2e klaslokaal.
  • Een sanitaire unit met keuken
  • Overdragen van kennis en training op het gebied van onderwijs aan meervoudig gehandicapte kinderen (lesmateriaal en training van teachers).

Vanwege de mooie opzet van het project met daarbij het concrete doel om op termijn onafhankelijk te kunnen functioneren doet het SBB plezier bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling en uitbreiding van de Innocent Smile School!

 

februari 2020

Recentelijk is een vervolgvraag voor steun van SBB gekomen om een tweede Special School te kunnen openen in een ander dorpje in de North East Region, genaamd Noney. Voor dit plaatsje is gekozen omdat hier ook een gezondheidskliniek zit, waardoor de kinderen van de school ook dichtbij een dokter zitten. Aangezien het vorige project van Innocent Smile ontzettend goed loopt, en het zeer bewonderenswaardig is dat zij zich opnieuw aan zo'n groot project wagen, zal SBB met plezier ook dit project weer financieel ondersteunen!

In juni 2020 laten foto’s zien dat het schoolgebouw voor kinderen van ca. 5 tot 18 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking, klaar is. De school is gebouwd in Noney in het Tamenglong Distrcit, één van de armste gebieden van de North East Region.
e inrichting van de school  is echter nog niet helemaal klaar, en het verkrijgen van de benodigde licentie om open te kunnen gaan, is vertraagd vanwege politieke onrust. Toch zou de school 16 maart 2020 opengaan, maar toen kwam de corona-uitbraak met een 100% lockdown tot gevolg: alle scholen zijn gesloten. Maar zodra het weer kan, zal de school opengaan.

 

Een mooi filmpje is ook te zien waarin getoond wordt wat Innocent Smile allemaal doet en heeft bereikt. Klik op de link om het filmpje te zien: Filmpje Innocent Smile School

 

Deze stichting heeft ook een eigen website: www.innocent-smile.org

 

Klik hieronder op de link voor het fotoboek:

Fotoboek Innocent Smile